Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Βάλτε τέλος στον εμπαιγμό. !!!

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ 

Ηλιούπολη 18-9-2012 


Βάλτε τέλος στον εμπαιγμό. !!! 




Βρισκόμαστε δυστυχώς στην δυσάρεστη θέση να επανερχόμαστε σε παλαιότερες ανακοινώσεις ( 19-9-2011 ) και καταγγελίες καθώς, υπάρχουν κάποιοι που -κάνουν πως – δεν καταλαβαίνουν την , πολλές φορές ,τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει πάρα πολλές οικογένειες, ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας.

Πρώτο απ΄ όλους το φερόμενο ως Υπουργείο «Παιδείας», που εξακολουθεί να υποστηρίζει την άθλια θέση του πως: «το Λύκειο ΔΕΝ αποτελεί υποχρεωτική βαθμίδα εκπαίδευσης» κι ως εκ τούτου, δεν έχει την υποχρέωση να χορηγήσει βιβλία ξένης γλώσσας, αλλά το μάθημα παραμένει …υποχρεωτικό…!!!

Στην συνέχεια, κάποιοι εκπαιδευτικοί οι οποίοι, παρά το γεγονός πως έχουν κι οι ίδιοι υποστεί την μνημονιακή καταιγίδα περικοπών, ελαφρά τη καρδία ζητούν από τους μαθητές 12-15 ευρώ, για την αγορά ξενόγλωσσων βιβλίων….!!!

Τέλος, η Σχολική Επιτροπή Β΄/βάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Ηλιούπολης. Παρά το γεγονός ότι η Ένωσή μας, αλλά και Δημοτικές κινήσεις, Σύλλογοι γονέων, ακόμη και εκπαιδευτικοί, έχουν επανειλημμένα ζητήσει, να αναλάβει η Σχ. Επιτροπή, την παραγγελία και την πληρωμή των ξενόγλωσσων βιβλίων, αντιμετωπίσαμε μια ακατανόητη …άρνηση…!!! Η δικαιολογία μάλιστα που προβάλλουν είναι πως, τα χρήματα που φτάνουν ως επιχορήγηση, προορίζονται για τα ….«λειτουργικά» έξοδα των σχολείων.

Εμείς καλούμε, τον κ. Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο, να λάβουν απόφαση για πάγια πληρωμή των ξενόγλωσσων βιβλίων από την Σχ. Επιτροπή, υπενθυμίζοντας πως έχει πάρει ανάλογη απόφαση, για καταβολή μηνιαίας αποζημίωσης στον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του Νομικού προσώπου. Καλούμε επίσης την το Δ.Σ. της Σχ. Επιτροπής να πάρει αυτή την απόφαση, υπενθυμίζοντας πως έχει αποφασίσει στο παρελθόν, την πληρωμή λογιστικού γραφείου και εταιρείας νομικής υποστήριξης, από τα χρήματα για τα ….¨λειτουργικά¨ έξοδα.!!!

Θεωρούμε ότι, η ύπαρξη βιβλίων αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την λειτουργία του σχολείου και την διδασκαλία των ξένων γλωσσών. Συνεπώς η αγορά τους, συνιστά ένα από τα βασικότερα λειτουργικά έξοδα…!!!

Πιο.. ¨ λειτουργικά¨ δεν γίνεται……


Για το Δ.Σ.
          Ο πρόεδρος                                                        Η γραμματέας 

         Μιχάλης Τασούλας                                          Κατερίνα Μπούμπα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου