Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Ανακοίνωση ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Ηλιούπολη 06-9-2012 

Αγαπητοί γονείς , 

Το Υπουργείο …«Παιδείας» …. χαιρετίζει την έναρξη της σχολικής περιόδου κάνοντας δώρο στα παιδιά μας την πρόσληψη 185 καθηγητών , 5 Δασκάλων και 35 νηπιαγωγών.!!! 

Η απόφαση αυτή έρχεται να συμπληρώσει την περυσινή τραγική χρονιά που σημαδεύτηκε από την τεχνητή έλλειψη βιβλίων και την υποχρηματοδότηση η οποία άγγιξε το ιστορικότερο χαμηλό και υποβάθμισε κι άλλο την τελικά «μαρτυρική» παιδεία στην χώρα μας. 

Δυστυχώς η κυβέρνηση χωρίς κανέναν ενδοιασμό και με σύνθημα τα ‘’ισοδύναμα’’ μέτρα ,θυσιάζει ανελέητα τα όνειρα και τις φιλοδοξίες των μαθητών σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης. 

Το απίστευτο χάος που έστειλε τόσους γονείς πέρυσι στα βιβλιοπωλεία δεν ήταν δυστυχώς το χειρότερο που μπορούσε να συμβεί . 

Τα οργανικά κενά, που θα παραμείνουν κενά, ελέω τρόικας και δανειστών, θα υποβαθμίσουν περισσότερο την παρεχόμενη παιδεία και θα συνεχίσουν την απαξίωση που δημιούργησαν οι συγχωνεύσεις και ο αφανισμός τόσων σχολείων. Όλα αυτά την στιγμή που, οι (προφορικές) εντολές του Υπουργείου μιλάνε για δημοτικά με τάξεις 22 – 25 παιδιών και γυμνάσια –λύκεια των 25-27 παιδιών, χάριν της λογιστικής αντίληψης εξοικονόμισης - ανθρωπίνων- πόρων. 

Η αβίαστη θυσία των εργαζομένων στην εκπαίδευση, δεν δείχνει μόνο την ανεπάρκεια της πολιτείας να προστατεύσει τον βασικό πυλώνα της ιστορίας και του πολιτισμού μας αλλά και την πρόθεση της να δίνει λευκές επιταγές και να βάζει στο κρεβάτι του προκρούστη το ένα μετά το άλλο όλα τα κοινωνικά αγαθά . 




Ταυτόχρονα, ετοιμάζουν το τελειωτικό χτύπημα στο Δημόσιο Σχολείο με το οικονομικό στραγγαλισμό των Δήμων και τις συνέπειες που αυτό θα έχει στην καθημερινότητα (επισκευές, πετρέλαιο, ρεύμα, νερό κλπ) του σχολείου. Οι οποίοι Δήμοι βέβαια, φέρουν ακέραια την ευθύνη για την στίριξη που παρείχαν στο «έκτρωμα» που τους οδήγησε ως εδώ, τον «Καλλικράτη». 

Η Ένωσή μας καταδικάζει όλες τις πολιτικές και πρακτικές, που οδηγούν σε μαρασμό την παιδεία στην πατρίδα μας . 

Δηλώνουμε σε όλους αυτούς που ενθουσιάζονται μ΄ ένα ‘’χτύπημα’’ στην πλάτη απο τους Ευρωπαίους φίλους τους, αυτούς που χτίζουν εικόνα καλού παιδιού, κατακερματίζοντας το κοινωνικό κράτος, ότι εμείς θα είμαστε εδώ, απέναντί τους, να δίνουμε τον αγώνα σε όλα τα επίπεδα για τα σχολεία μας και τα παιδιά μας. 

Καλούμε τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές κι όλη την κοινωνία και τους φορείς της πόλης μας, σε μια Πανστρατιά … 

Αντίστασης στην διάλυση του Δημόσιου σχολείου 

Αλληλεγγύης σ΄ όλους όσους την χρειάζονται 

Αξιοπρέπειας.!!! 

Καλή σχολική χρονιά σε όλους 

Για το Δ.Σ. 

Ο Πρόεδρος                                                Η Γραμματέας 



Μιχάλης Τασούλας                                    Κατερίνα Μπούμπα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου