Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ


ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
Προς, Ηλιούπολη 01/02/2012
Α) Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων
Β) Διευθυντές Σχολικών Μονάδων
Γ ) ΜΜΕ
Κοιν : Δημοτικές παρατάξεις
Αγαπητοί φίλοι ,
Το υπουργείο παιδείας αποφάσισε να ανοίξει το τριώδιο πολύ νωρίς φέτος .
Η αναμενόμενη εγκύκλιος του ΥΠΔΒΜ που δίνει συνέχεια στις συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολείων δόθηκε στην δημοσιότητα στις 30/1/2012 .
Χωρίς κανένα περιθώριο για διαβούλευση και με οδηγία εντός δεκαημέρου να έχουν ολοκληρωθεί οι εκθέσεις των Δ/ντων προς τα Δημοτικά συμβούλια.
Άλλο ένα ‘’ παιδαγωγικό ΄΄ χτύπημα έρχεται να θερίσει ότι απέμεινε από την προηγούμενη λαίλαπα που έφερε ο Καλλικρατικός νόμος κατά τις επιταγές της Τρόικα και των φωτισμένων στελεχών του Υπουργείου.
Τα χαοτικά απρόσωπα σχολεία που βιώνουμε καθημερινά , η υποβάθμιση του ύψιστου κοινωνικού αγαθού , της παιδείας , που μεθοδεύτηκε και εκτελέστηκε σε βάρος μαθητών , εκπαιδευτικών και Γονέων με πρόσχημα το ‘’ νέο σχολείο ‘’ ήταν η ανθρωποθυσία που διαπράχθηκε στον βωμό της οικονομίας .
Αλίμονο στα Γυμνάσια και τα Λύκεια των 6, 7, και 8 τμημάτων, αλίμονο στα συστεγαζόμενα, σε αυτά που βρίσκονται στο ίδιο συγκρότημα, στα εσπερινά, στα ΣΔΕ, σε όσα πληρώνουν ενοίκιο, στα μεγάλα αστικά κέντρα και στην ξεχασμένη περιφέρεια.
Το νέο κυβερνητικό κατασκεύασμα, η νέα αυτή τριμελής ιερή συμμαχία και το Υπουργείο Παιδείας, ως ευαγγελιστές της αγοράς, βιάζονται να υποδυθεί το ρόλο αυτού που γελά καλά επειδή γελά τελευταίος.
Καλούμε τους Δ/ντές των σχολείων να μην υποβάλλουν καμία πρόταση για συγχώνευση κατάργηση σχολείου , σε κάθε περίπτωση που ασκηθούν πιέσεις για υποβολή προτάσεων αυτές να γίνουν μόνον κατ όπιν διαβούλευσης με την σχολική κοινότητα .
Ας μας εξηγήσει επιτέλους κάποιος τι σημαίνει η τελευταία παράγραφος της εγκυκλίου που μιλά για συναίνεση όλων των φορέων « προκειμένου να αποφευχθούν οι εκ των υστέρων διαμαρτυρίες !!!!»

Με εκτίμηση
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                              Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΑΣΟΥΛΑΣ                                             ΕΛΕΝΑ ΓΑΒΡΙΕΛΑΤΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου